Het Dáviro Trio

Lieke Daniels

Nederlandse violiste Lieke Daniels kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd van Elly Brouwers aan de muziekschool in Sint-Michielsgestel. Op 16-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de vooropleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Jenny Spanoghe, waar ze na het behalen van haar gymnasiumdiploma haar vioolstudie mocht vervolgen in de vakopleiding. In juni 2014 behaalde ze daar cum laude haar bachelordiploma en dit jaar (2016)  het masterdiploma in Tilburg na deze opleiding gevolgd te hebben bij Natalia Gabunia en Wouter Vossen als hoofdvak-docenten.  Lieke is jarenlang concertmeester geweest van zowel het Euregio Jeugd Orkest en het Tilburgs Festival Orkest en geeft les bij muziekschool Key4Music in Best en Son en Breugel. Verder speelt Lieke regelmatig in verschillende tijdelijke ensembles met uiteenlopende bezettin-gen en als soliste, zowel op klassieke podia als met DJ’s en bands.  Lieke volgde master-classes bij onder andere MikhailBezverkhny, Dora Schwarzberg, Graf Mourja, ElinaVähälä en ShlomoMintz en nam deel aan verschillende (kamermuziek)cursussen in zowel binnen- als buitenland.  Ze bespeelt een viool van Anton Somers uit 2014 met een strijkstok van Robert Pierce.

Clara Rivière Visier

Guillermo Quintero Rojas

Spaanse celliste, die na haar muzikale vooropleiding in Spanje haar studie voortzette in Den Haag bij Larissa Groeneveld en in Tilburg, waar ze in juni cum laude haar masterdiploma behaalde met Monique Heidema als hoofdvak-docente.  Ze houdt van zowel klassieke als hedendaagse muziek en creëert regelmatig interactieve concerten voor haar publiek, waarbij ze theater, cello en zang combineert. Clara maakt deel uit van het Zyov Strijktrio, het Ignis Strijkkwartet en het Goedlaak Collectief. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Gary Hoffman, Roels Dieltiens, Jaap Ter Linden, Lucia Swartzs en Peter Bruns.  Ze heeft verschillende (kamermuziek-)concoursen gewonnen en geeft graag celloles aan leerlingen tussen de 3 en 15 jaar. Voor hen organiseerde ze een zomercursus in Roemenië en verschillende educatieve workshops. Naast haar muziekstudie studeert ze ook nog  psychologie in Spanje.

Pianist en muziekpedagoog Guillermo Quintero Rojas is in Mexico geboren. Op 4-jarige leeftijd kreeg hij al zijn eerste pianolessen. Op 16-jarige leeftijd, begon hij aan de Faculteit Muziek van de Universiteit Veracruz. Daar studeerde hij piano en muziekonderwijs. Zijn opleiding werd daarbij nog aangevuld met diverse masterclasses in onder andere Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 1996 werd hij aangenomen als docent piano, koormuziek en theorie der muziek aan het Conservatorium van Xalapa, Mexico. Hij gaf hier les tot het jaar 2002.

In het jaar 2002 vestigde hij zich in Nederland waar hij piano en theorie der muziek ging studeren aan het conservatorium te Rotterdam. Ook behaalde hij nog een Master piano (solo/kamermuziek) aan het Fontys Conservatorium. Hij heeft met succes opgetreden op diverse podia in onder andere Nederland, België, Spanje, Oostenrijk, het Verenigde Koninkrijk, Mexico, Uruguay en Argentinië.

Tegenwoordig is Guillermo muzikaal actief als pianist, en als docent aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) en de Nieuwe Veste (Centrum voor de Kunsten Breda).